دادستان کل جمهوری اسلامی ایران می گوید او شکایت از حکام عربستان سعودی را به دلیل حادثه کشته شدن بیش از ۷۰۰ زائر، از جمله ۱۳۶ ایرانی در مکه، در دادگاه های بین المللی تعقیب خواهد کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، ابراهیم رئیسی روز شنبه ۴ مهر در تلویزیون دولتی ایران ، فاجعه را « جنایتی » قابل تعقیب و مجازات نامید و گفت مقامات سعودی جاده ای را که زائران استفاده می کردند بستند تا کاروان اتومبیل های سلطنتی از آن بگذرد و برخورد مرگبار دو موج زائران را که در دو جهت مختلف حرکت می کردند موجب شدند.
رئیسی گفت «حادثۀ تأسف آور منا به يک بيان، حاکی از بی تدبيری و بی کفايتی آل سعود بود، اما در حقيقت نشان از جنايت حکومت سعودی نیز دارد.»
این در حالیست که شيخ عبدالعزيز بن عبدالله آل الشيخ، مفتی اعظم عربستان سعودی در ديدار با وليعهد اين کشور گفت، حادثۀ حج از «کنترل انسان ها خارج بوده و قضا و قدر اجتناب ناپذيراست. »
وی ضمن تمجيد از خاندان سلطنتی و اداره حرمين شريفين گفته است بسياری از کشورها به خاطر دين، حکومت و اقتصاد عربستان به پادشاهی آن کشور حسادت می کنند.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران که برای حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک رفته است، نیز روز جمعه در جمع گروهی از رورنامه نگاران قابل اعتماد بودن مقامات سعودی در نظارت بر برگزاری مراسم حج را زیر سئوال کشید.
تلویزیون ایران می گوید غضنفر رکنابادی، سفیر سابق جمهوری اسلامی در لبنان دو گزارشگر تلویزیون و یک تحلیلگر سیاسی از جمله مفقود شدگان هستند.
دست کم ۷۱۹ زائر خفه شدند یا زیر دست و پا جانسپردند. تاکنون زائران ایرانی بزرگترین گروه کشته شدگان را تشکیل می دهند.
حسن نصراله رهبر حزب اله لبنان، و متحد نزدیک ایران، گفت عربستان سعودی مسئول حادثه است و از کشورهایی مانند ایران و مراکش که بیشترین تلفات را داشته اند خواست در تحقیقات شرکت کنند.