لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۷

واکنش جان کری به مخالفت سناتور شومر با توافق اتمی


مخالفت چاک شومر سناتور ارشد دموکرات با توافق اتمی ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده در واکنش به مخالفت یکی از اعضای ارشد دموکرات سنای آمریکا با توافق هسته‌ای اواسط ژوئیه جامعه جهانی با ایران گفت استدلال وی و دیگر مخالفان توافق بر پایه حقایق استوار نیست.

یکی از نزدیک ترین متحدان باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در مجلس سنا، مخالفت خود را با توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرده است. سناتور دموکرات چاک شومر از ایالت نیویورک که یکی از سناتورهای ارشد یهودی است، روز گذشته در بیانیه‌ای گفت پس از بررسی عمیق و دقیق، تصمیم به مخالفت با این توافق گرفته است.

بیانیه سناتور شومر لحظاتی پس از اعلام مخالفت با توافق هسته‌ای از سوی الیوت انگل دیگر نماینده برجسته حزب دموکرات و عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که یک عضو یهودی بانفوذ کنگره آمریکا است، منتشر شد.

وزیر خارجه آمریکا که در بخشی از سفر آسیایی خود در ویتنام بسر می‌برد، روز جمعه در واکنش به مخالفت این اعضای دموکرات کنگره گفت، با استدلال آنها در مخالفت با توافق هسته‌ای وین عمیقاً مخالف است.

به گفته آقای کری، استدلال چاک شومر و الیوت انگل در مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران، بر پایه حقایق استوار نیست و اگر این توافق به اجرا گذاشته نشود، واشنگتن برای انتخاب گزینه نظامی تحت فشار قرار خواهد گرفت.

وی افزود «من و رئیس جمهوری آمریکا هم عقیده‌ایم که اگر شما فقط با توافق مخالفت کنید و بگویید نه، هیچ راه دیگری وجود نخواهد داشت، مگر آن که ایران غنی سازی را ادامه دهد، برنامه هسته‌ای اش را پیگیری کند، ما پشتیبانی جهانی را از دست بدهیم، تحریم‌ها از بین بروند و در شرایطی قرار بگیریم که نتوانیم از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در ادامه هشدار داد «بنا براین، سر و صدا درباره فعالیت هسته‌ای ایران بلند خواهد شد و از آن جایی که ایالات متحده از راه حل دیپلماتیک کنار کشیده است، فشار برای راه حل نظامی بوجود خواهد آمد.»

با این حال، آقای کری تاکید کرد که به حق نمایندگان کنگره مبنی بر اظهار نظر در باره توافق هسته‌ای احترام می‌گذارد، اما مخالفان با این توافق، گزینه دیگری را پیشنهاد نکرده‌اند، مگر آن که تنها خواسته باشند بر طبل مخالفت بکوبند.

از سوی دیگر، تقریباً تمامی ۱۰ نامزد برتر انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا از حزب جمهوریخواه، در نخستین مناظره انتخاباتی خود که شب گذشته برگزار شد، با توافق هسته‌ای ۲۳ تیر ماه با ایران مخالفت کردند.

برخی از این نامزدهای جمهوریخواه گفتند، اولین اقدام آنها در مقام ریاست جمهوری آمریکا ابطال این توافق خواهد بود. برخی از آنها نیز خواهان اعزام نیروی زمینی به خاورمیانه برای جنگ با گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) هستند.

XS
SM
MD
LG