لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

استفاده مشترک شیعیان تحت حمایت ایران و ارتش آمریکا از پایگاه نظامی عراق


استفاده مشترک شیعیان تحت حمایت ایران و ارتش آمریکا از پایگاه نظامی عراق
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت، ارتش آمریکا و شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق به یکدیگر نزدیک و نزدیک‌تر می‌شوند، به طوری که حتی یک پایگاه نظامی در آن کشور را بطور مشترک مورد استفاده قرار داده‌اند. این در حالی است که ایران با حمایت از این گروه‌ها برای گسترش نفوذ خود در عراق و همچنین حمایت از بشار اسد در سوریه استفاده می‌کند.

بر اساس این گزارش، دو مقام ارشد دولت ایالات متحده تایید کرده‌اند که سربازان آمریکایی و گره‌های شبه‌نظامی شیعه هر دو از پایگاه نظامی «تقدم» در استان انبار استفاده می‌کنند. همان پایگاهی که قرار است ۴۵۰ مربی نظامی اضافی که رئیس جمهوری آمریکا اخیرا تصمیم به اعزام آنها به عراق برای آموزش نیروهای محلی برای مبارزه با داعش گرفته است، در آن مستقر شوند.

با توجه به این که این شبه‌نظامیان در گذشته سربازان ارتش آمریکا را هدف حمله قرار داده‌اند، از این رو برخی در داخل دولت باراک اوباما از این نگران هستند که استفاده مشترک از این پایگاه، امنیت سربازان آمریکایی را به خطر بیاندازد.

بلومبرگ به نقل از یک مقام ارشد دولتی نوشت، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به واشنگتن گزارش داده‌اند که برخی از گروه‌های تندروتر، در حال جاسوسی از تحرکات آمریکا در پایگاه نظامی تقدم بوده‌اند.

شمار دقیق داوطلبان شیعه مستقر در این پایگاه مشخص نیست. یکی از مقام‌های دولت آمریکا در گفتگو با بلومبرگ، آنها را تعدادی اندک و یک مقام دیگر تعداد آنها را صدها نفر گفته است که بین این پایگاه و جبهه‌های جنگ با داعش در تردد هستند.

دولت ایالات متحده به دنبال گرفتن تضمین‌های رسمی از دولت مرکزی عراق برای تامین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر گروه‌های شبه‌نظامی شیعه بوده و تضمین‌هایی را نیز گرفته است؛ اما به گفته نویسندگان این گزارش، درباره توانایی دولتمردان بغداد در کنترل نیروهای تندرو شیعه تردید وجود دارد.

با این حال در طول یازده ماه گذشته که نیروهای ویژه ارتش ایالات متحده در عراق بوده‌اند، شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران و نیروهای آمریکایی در حالی که با دشمن مشترک در حال مبارزه هستند، اما با یکدیگر درگیر نشده‌اند.

اگر روابط شکننده فعلی بین ارتش ایالات متحده و شبه‌نظامیان شیعه گسسته شود و این نیروهای تحت حمایت ایران دوباره تصمیم بگیرند نیروهای آمریکایی را هدف حمله قرار دهند، در آن صورت چنین وضعیتی می‌تواند بسیار خطرناک و مصیبت‌بار باشد.

منتقدان رابطه رو به رشد ارتش آمریکا و شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران، می‌گویند چنین روابطی «خیانت» به نیروهای آمریکایی است که در طول ۱۰ سال حضور در عراق با این گروه‌ها جنگیده‌اند.

جان مک‌کین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا به خبرگزاری بلومبرگ گفته است «این توهین به خانواده‌های سربازان آمریکایی که در جنگ با نیروهای متخاصم شبه نظامی شیعه (در عراق)، کشته یا زخمی شده‌اند ... و برای این خانواده‌ها دشوار است که درک کنند چرا اکنون از این گروه‌ها حمایت به عمل می‌آید و برای آنها اسلحه فراهم می‌شود.»

ایالات متحده بطور مستقیم گروه‌های شیعه موسوم به «نیروهای بسیج مردمی»، که برای مبارزه با گروه افراطی داعش داوطلب شده‌اند، را تحت آموزش قرار نمی‌دهد، اما به نوشته بلومبرگ، نیروهای آمریکایی با انجام پروازهای نزدیک، از این گروه‌ها در برابر پیکارجویان داعش پشتیبانی هوایی می‌کنند.

واشنگتن، بغداد یا تهران هنوز هیچ واکنش رسمی به این گزارش که روز دوشنبه بر روی وبسایت خبرگزاری بلومبرگ قرار گرفت، نشان نداده‌اند.

XS
SM
MD
LG