لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۱

اهدای جایزه زنان شجاع از سوی وزارت خارجه آمریکا به ۱۰ زن برگزیده


اهدای جایزه زنان شجاع از سوی وزارت خارجه آمريکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه جایزه زنان شجاع امسال را اهدا کرد.

جايزه زنان شجاع از سوی وزارت خارجه آمریکا به زنانی اهدا می‌شود که در مسير مبارزه برای برقراری صلح و عدالت، بدون اعتنا به خشونت و خطرات جانی که عليه‌شان اعمال می‌شود، مقاومت و شجاعتی بی‌نظیر از خود نشان می‌دهند. زنانی که از خط مقدم جبهه‌های جنگ سوريه گرفته تا خيابان‌های ميانمار و منطقۀ خطرناک وزيرستان پاکستان بی‌وقفه برای تغيير وضعيت زندگی خود و دیگران می‌جنگند.

یکی از دریافت‌کنندگان جایزه امسال، مجد گورباجی زن جوان سوری است که در زندان دولت بشار اسد شکنجه شده است و اکنون پس از آزادی برای کسب حقوق زندانی‌های ديگر مبارزه می‌کند.

هگين باتم، معاون وزارت امور خارجه آمريکا در امور زنان در هنگام اهدای این جایزه به خانم گورباجی گفت: «ما مفتخر هستيم که جايزه زنان شجاع را به مجد گورباجی به پاس مقاومتش در مبارزه برای کسب حقوق زندانيان سياسی و خدماتش در جهت شرکت مؤثر زنان سوريه در رفع بحران کشور تقديم کنيم. »

مجد گورباجی گفت که زندانيان در سوريه با اسيد سوزانده می‌شوند، به زنان در زندان‌ها تجاوز می‌شود، بسياری می‌ميرند و او هنوز صدای فرياد آنها را می‌شنود.

او در این مراسم گفت: «اميدوارم با دريافت اين جايزه بتوانم صدای زندانيان و پناهندگان سوری را به گوش جهانيان برسانم. جامعۀ بين‌المللی در برابر بازداشت زندانيان سکوت می‌کند، آنها به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

می سابه فيو، فعال سياسی مدافع حقوق زنان در ميانمار و یکی دیگر از دریافت‌کنندگان جایزه نیز گفت که شايد تنها تعداد انگشت شماری از مردم کشورش تصديق می‌کنند که تبعيض جنسيتی عليه زنان وجود دارد.

او اضافه کرد: «اگر بخواهيد با آنچه برايتان مقدر شده کنار بياييد، هرگز تغييری بوجود نخواهد آمد. در نتيجه اگر انتظار تغيير داريد بايد خواسته‌هايتان را با صدای بلند مطرح کنيد.

تبسم عدنان، بنیانگذار «جرگه خواهران»، از استان وزيرستان پاکستان که تحت کنترل طالبان است نیز در این مراسم حاضر بود.

او نیز در این مراسم گفت که در آرزوی روزی است که زنان پاکستان بتوانند از بيم و هراس رها شوند. او گفت: «ما زمانی می‌توانيم به هدفمان برسيم که يکصدا خواستمان را مطرح کنيم.»

ناديا شرمين روزنامه نگار بنگلادشی که به خاطر انتشار يک گزارش تا سر حد مرگ کتک خورده است، از سوی زنان برگزيده گفت: « اين جايزه به ما يادآوری می‌کند که هنوز راه زيادی برای ايجاد تغيير در جامعه مان، برقراری صلح در جهان و البته پيشبرد حقوق زنان در پيش داريم. اين جايزه نماد آغاز مبارزات ماست نه پايان آنها.»

XS
SM
MD
LG