رسيدگی به پرونده جوهر سارنايف، عامل بمب گذاری سال گذشته در شهر بوستون در ایالت ماساچوست آمريکا از روز چهارشنبه ۱۳ اسفند ماه به جریان افتاد.
در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) در شهر بوستون، انفجار دو بمب دست ساز در نزديکی خط پايانی مسابقه دوی استقامت، فاجعه ای آفريد که آثار آن تا به امروز بر زندگی ده ها تن سايه افکنده است.
در اين بمب گذاری ۲۶۴ نفر زخمی و سه تن کشته شدند. بر اساس اسناد به دست آمده و ويديويی که از آن روز باقیست، بمب ها را دو برادر چچنی تبار، تامرلن سارنايف و برادر کوچکتر او جوهر، ساخته و کار گذاشته بودند.
تامرلن در روز واقعه به هنگام تعقيب و گريز يک مأمور پليس را به قتل رساند و خود نيز به دست مأموران پليس کشته شد. جوهر، برادر کوچکتر که ۲۱ سال دارد، از آن زمان در انتظار حکم خود در زندان فدرال آمريکا بهسر می برد.
زلاتيکا هوک، خبرنگار صدای آمريکا که دوسال بعد از وقوع این انفجار گزارشی در محل تهیه کرده میگوید ساکنان بوستون حساسيت زيادی به اين پرونده دارند.
یکی از آنها که «لری ادر» نام دارد درباره برگزاری این دادگاه می گوید «جالب است ببينيم چه پيش می آید، در عين حال می تواند خیلی احساساتی هم باشد، بخصوص برای کسانی که آن روز مجروح شدند يا خانواده هايی که عزيزانشان را از دست داده اند.».
انتخاب اعضای هيات منصفه برای دادگاه، کار آسانی نبود. زیرا وکیلان مدافع برای اطمينان از بی طرفی هيات منصفه بايد افرادی را پيدا می کردند که از واقعه خبر نداشته باشند.
لری ادر، ساکن بوستون می گوید «فکر نکنم بشود کسی را پيدا کرد که چیزی از اين ماجرا نشنيده باشد. اما میشود کسانی را پيدا کرد که با بیطرفی به شاهدها گوش بدهند و بر اساس اسناد و مدارک موجود قضاوت کنند. من معتقدم روش استفاده از هيات منصفه مؤثر است.»
بسياری از مردم بوستون با ديدن فيلمهايی که از روز بمبگذاری به جا مانده معتقدند عامل بمبگذاری برادران سارنايف هستند.
جو پيرسکی یکی از آنهاست، که می گوید «بی شک او مقصر است. شواهد زيادی عليه اين آدم و برادرش وجود دارد. کاری که اين دو نفر با بوستون و آمريکا و جهان کردند غير قابل تصوره. هيئت منصفه شک نخواهد کرد.»
بسیاری از مردم بوستون، با اين که جوهر سارنايف را مقصر می دانند، اما با اعدام او مخالفند.
ترسا مولتون، یکی از ساکنان بوستون می گوید «اتفاقی که افتاد وحشتناک بود و من هم فکر می کنم بايد محکوم بشود. به نظرم بايد به حبس ابد محکوم بشود تا بفهمد چه کار کرده، البته اگر وجدان داشته باشه.»
بسياری از کسانی که در آن روز برای تماشای مسابقه به خيابان رفته بودند بر اثر انفجار بمب به شدت آسيب ديدند يا اعضای بدن خود را از دست دادند.
جرالد ريورون، دیگر ساکن بوستون در این زمینه می گوید «برای کسانی که جانشان را از دست دادند فاجعه بود، برای کسانی که پا شان قطع شد يا ناقص شدند، فاجعه است، چون تا آخر عمرشان برای کسی که راه اشتباهی رفته عذاب می کشند.»
وکیلان مدافع جوهر سارنايف تلاش می کنند ثابت کنند که او از روی احساس وفاداری به برادر بزرگ تر دست به اين کار زده است.
تکليف پرونده جوهر سارنايف قرار است تا آخر تير ماه روشن شود.