وندی شرمن معاون وزارت خارجه آمریکا به همراه تیم مذاکره کننده هستهای این کشور عازم سوئیس شد تا دور دیگری از گفتگوهای هستهای با ایران را از سرگیرد.
این گفتگو ها جمعه و شنبه در ژنو و با حضور هلگا اشمیت، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.
به دنبال گفتگوهای هیاتهای مذاکره کننده ایران و آمریکا، جان کری و محمد جواد ظریف روزهای یکشنبه و دوشنبه بار دیگر رو در روی یکدیگر به گفتگو در خصوص جزییات توافق جامع احتمالی با ایران میپردازند.
به گفته عباس عرقچی احتمالا معاونان وزیران خارجه گروه ۱+۵ و ایران در پایان روز چهارمین روز این گفتگوها با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
پس از آخرین دور از گفتگوهای هستهای در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ و دیدارهای دوجانبه وزیر امور خارجه ایران با وزیران خارجه آمریکا، فرانسه، بریتانیا، آلمان و روسیه، خبرهایی از سوی برخی رسانهها منبی بر پیشرفتهایی در مذاکرات و نزدیک شدن ایران و غرب به چارچوب توافق جامع، منتشر شد.
خبرهایی تایید نشدهای که حاکی از این بود که آمریکا ممکن است با تعداد سانتریفوژهای فعال بیشتری برای ایران موافقت کند به شرط آن که ایران با محدود کردن کارایی آنها ظرفیتشان را برای غنی سازی کاهش دهد.
اما هنوز جزئیات مذاکرات از سوی طرفین مذاکره کننده منتشر نشده. با این حال گفتگوهای هستهای ایران و ۱+۵ پس از تمدید توافق ژنو در ماه نوامبر، با محور دیدار و گفتگوهای ایران و آمریکا برای رسیدن به چارچوب یک توافق جامع تا سیام ماه مارس، یازدهم فروردین ماه پیش میرود.
طرفین مذاکره کننده از جمله جان کری وزیر خارجه آمریکا تاکید کردهاند در صورتی که به یک توافق سیاسی یا همان چارچوب توافق جامع تا ۳۱ مارس نرسند مذاکرات تمدید نخواهد شد.
در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتها در وین خبر داد که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش محرمانهای به اعضای شورای امنیت و آژانس، از «پیشرفت اندک» بررسی اتهامهای مطرح شده در خصوص تلاش ایران برای دستیابی به بمب اتمی سخن خواهد گفت.
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پیشتر در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ، در گفتگو با خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، گفته بود که برای اطمینان حاصل کردن از عدم وجود فعالیتهای اعلام نشده و توضیح درخصوص برخی موضوعات مربوط به گذشته همچنان باید کار بیشتری از سوی ایران صورت گیرد.
گروه ۱+۵ شامل آمریکا، بریتانیا، روسیه، فرانسه، چین، و آلمان به دنبال دستیابی به توافق جامع اتمی با ایران قبل از اتمام مهلت مذاکرات در نهم تیر ماه (۳۰ ژوئن) هستند.
توافقی که در چارچوب آن تهران برنامه غنی سازی اورانیوم را در ازای برداشته شدن تحریمهای بین المللی، که اقتصاد کشور را فلج کرده است، محدود کند. ایران همواره گفته که برنامه اتمی آن کشور صلح آمیز است و خواستار برداشته شدن تحریمهای اقتصادی شده است.