لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۴۵

روحانی خطاب به اوباما: فرصت را مغتنم بشمارید


واکنش تهران به سخنان اوباما؛ تعارف ایران و آمریکا به هم، برای قدم آخر توافق
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00
دانلود

در حالی که رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید توافق دائمی با ایران، در شرایطی قرار دارد که اکنون تهران باید تصمیم‌گیری کنند، مقام‌های ارشد ایران با تاکید بر این که این کشور «گام‌های لازم را در مذاکرات هسته‌‌ای با قدرت‌‌های جهانی برداشته است»، می‌گویند اکنون نوبت آمریکا است که قدم بعدی را بردارد.

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در واشنگتن، گفت اکنون ایران است که باید تصمیم نهایی را بگیرد.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز سه‌شنبه در واکنش به این اظهارات همتای آمریکایی خود گفت ایران گام‌های لازم در مذاکرات را برداشته و حالا نوبت طرف مقابل است که «فرصت را مغتنم بشمارد.»

تقی رحمانی از فعالان ملی مذهبی و تحلیلگر مسائل سیاسی ایران ، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت «سخنان اوباما، که معمولا رعایت عرف دیپلماتیک است، مشخص کرد که در چه مواردی به ایران اعتماد دارد و در چه مواردی اعتماد ندارد. و آقای خامنه‌ای هم اعلام کرد که ما توافق رو راست می‌خواهیم. اگر این را در نظر بگیریم، می‌بینیم که یک اتفاقی در حال افتادن است و این اتفاق مخالفانی هم دارد.»

تقی رحمانی: اظهارات خامنه‌ای راست افراطی را خلع سلاح کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

حسن روحانی در سخنان روز سه شنبه خود همچنین تاکید کرد که ایران و غرب پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند. این تنها نقطه مشترک بین ایران و آمریکا تا این لحظه است. رئیس جمهوری آمریکا هم روز دوشنبه از توافق‌های فعلی با ایران ابراز رضایت کرد.

افزون بر روحانی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز به سخنان رئیس جمهوری آمریکا واکنش نشان داد.

او اظهارات مقام‌های غربی مبنی بر توقف غنی سازی اورانیوم در ایران را «سخیف» نامید، در حالی که دو روز پیش آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران توقف برنامه هسته‌ای کشور را تایید کرده بود.

تقی رحمانی در این زمینه به صدای آمریکا گفت، «البته آقای لاریجانی مخالف این گفتگوها نیست و در مسئله هسته‌ای هم عنصر تعیین کننده‌ای نیست. موضع‌گیری که درباره زبان دیپلماتیک گفت، زبان دیپلماتیک یک زبان چانه‌زنی است. و در رفتار دیپلماتیک، دو طرف از خواسته‌هایشان کوتاه می‌آیند تا به یک تعادلی برسند.»

ایران و کشورهای پنج به علاوه یک توافق کرده اند تا اوایل فروردین توافق سیاسی انجام شود و تا تیرماه، طرفین به یک توافق نهایی برسند. با این که هر دو طرف از کاهش اختلافات خبر داده‌اند، اما اکنون ایران و آمریکا، از دیگری انتظار برداشتن گام نهایی را دارد.

XS
SM
MD
LG