لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۶

اوج‌گيری مخالفت‌ها در اسرائيل با سفر نتانياهو به آمريکا


بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل

به گفته زیپی لیونی وزیر خارجه پیشین اسرائيل، حضور «کاملا غیرمسئولانه» نتانیاهو در کنگره به روابط آمریکا - اسرائیل آسیب ‌خواهد رساند

برنامه سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، به واشنگتن پایتخت ایالات متحده برای ايراد سخنرانی در نشست مشترک کنگره، با انتقاد برخی از مقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل مواجه شده است.

به‌گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز، اسحاق هرتزوگ، رهبر حزب اپوزیسیون اسرائيل، يعنی حزب کارگر، گفته است رفتار آقای نتانیاهو رفتار تندی است که موجب آسیب رساندن به منافع امنیتی اسرائیل خواهد شد.

همین نشریه می‌گوید یائیر لَپید، از حزب یش‌آتید، که پیشتر وزیر دارایی اسرائيل بود، گفته است برای التیام از آسیبی که آقای نتانیاهو با این سفر به روابط دو کشور خواهد زد، به زمانی طولانی نیازمندیم.

به نوشته نیویورک‌تامیز، مایکل اورن، سفیر سابق اسرائیل در واشنگتن، که دست برقضا از منصوبین آقای نتانیاهو بود، و آموس یادلن، از فرماندهان اطلاعات ارتش، ضمن انتقاد از سفر آقای نتانیاهو خواستار لغو آن شده‌ا‌ند.

به‌نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص، خانم زیپی لیونی، وزیر خارجه پیشین اسرائيل و رهبر حزب هاتنوا، گفته است‌که حضور کاملا غیر مسئولانه آقای نتانیاهو در کنگره به روابط آمریکا - اسرائیل آسیب ‌رسانده و موجب تضعیف هرگونه قطعنامه تحریمی علیه ایران خواهد شد.

قرار است آقای نتانیاهو روز ۲۶ اسفند (۱۷ مارس) به دعوت رییس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، يعنی جان بينر، در کنگره آمریکا با مضمونی انتقادی از روند مذاکرات اتمی جامعه جهانی با ایران سخنرانی کند.

مناشه امیر کارشناس مسائل اسرائیل در پاسخ به این پرسش بخش فارسی صدای آمریکا که آیا این فشارهای داخلی تاثیری بر سفر آقای نتانیاهو خواهد گذاشت یا خیر، گفت «فراموش نباید کرد که اسرائیل با انتخابات زودهنگام روبرو است و بسیاری از انتقادهایی که از جانب احزاب دیگر علیه این اقدام نتانیاهو می‌شود، جنبه تبلیغاتی دارند.»

مخالفتها دراسرائیل با سفر نتانیاهو به آمریکا جنبه تبلیغاتی دارد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این سفر برای خود آقای نتانیاهو نیز جنبه تبلیغاتی دارد، گفت «دقیقا این یکی از نقاط ضعف این دعوت است؛ اما چه می‌شود کرد، مذاکراتی در راه است، مذاکرات ایران و ۱+۵ قرار است ۲۵ مارس تمام شود و اسرائیل به شدت نگران است که یک نوع توافق بد در راه باشد.»

آقای امیر در توضیح گفت «توافق بد، یعنی توافقی که سانتریفیوژها همچنان بچرخند، و برنامه اتمی ایران همچنان ادامه داشته باشد. یعنی پتانسیل اتمی ایران همچنان حفظ شود، منتهی در یک سطح پائین‌تر؛ و این امری است که هیچگاه دولت‌های اسرائیل و بویژه دولت آقای نتانیاهو با آن موافقت نکرده‌اند.»

ایران و شش قدرت جهانی از سال گذشته دور جدید از گفتگوها بر سر برنامه هسته ای ایران را پس از یک رکود چند ساله آغاز کردند و در سوم آذر ۱۳۹۲ به یک توافق موقت دست یافتند.

بر اساس این توافق دو طرف مصمم هستند، به یک توافق جامع و نهایی در این زمینه دست یباند. پس از دو بار تمدید این گفتگوها، دو طرف توافق کردند تا پس از چهار ماه و در ماه مارس (فروردین ۱۳۹۴) به یک توافق سیاسی یا چارچوب کلی توافق نهایی برسند، و در سه ماه بعد، به ثبت جزئیات آن بپردازند.

جمهوری اسلامی ایران اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و اسرائیل نیز برنامه اتمی ایران را تهدیدی علیه موجودیت خود می‌داند. ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای آن کشور ماهیت صلح‌آمیز دارد.

XS
SM
MD
LG