لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۳

ادامه ناآرامی‌ها در یمن با وجود استعفای رئیس جمهوری


استعفای دولت یمن، بحران این کشور را دو چندان کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

اعلام استعفای روز گذشته رئیس جمهوری یمن نتوانسته است به ناآرامی‌ها در آن کشور پایان دهد. شورشیان مسلح حوثی همچنان دفاتر کار مقام‌های دولتی یمن را در محاصره خود دارند و می‌گویند محاصره اماکن دولتی برای جلوگیری از بروز هرج و مرج در کشور است.

شیعیان حوثی هنوز واکنشی به استعفای عبد ربه منصور هادی و کابینه او نشان نداده‌اند، اما از هواداران خود خواسته‌اند برای حمایت از آنها، به خیابان بیایند. برخی از مردم یمن معتقدند این گروه به نمایندگی از دولت شیعه ایران دست به این اقدامات زده است، اما حوثی‌ها این ادعا را رد می‌کنند.

آقای منصور هادی روز پنجشنبه استعفای خود را پس از استعفای نخست وزیر خالد بحاح به پارلمان تقدیم کرد و گفت «نمی‌خواهد دولتش در پیچ و خم‌های سیاسی غیرسازنده وارد شود.»

پارلمان یمن اعلام کرده است که روز یکشنیه در این باره که آیا استعفای رئیس جمهوری را قبول کند یا نه، تصمیم خواهد گرفت.

جمال بنومار، نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن از همه گروه‌های درگیر خواسته است که به توافق مشارکت در قدرت احترام بگذارند و به خشونت پایان دهند.

«می‌خواهم بار دیگر تاکید کنم که این بحران فقط بر پایه مفاد کنفرانس گفتگوی ملی و توافق صلح و مشارکت فراگیرسیاسی قابل حل و فصل است. از همه طرف‌های درگیر می‌خواهم که به خرد و روحیه ملی تمسک جسته و به منافع ملی کشور اولویت بدهند. و با استفاده از روند سیاسی و گفتگو مانع از اختلافات سیاسی، خشونت و باجگیری شوند.»

جان کری وزیر خارجه آمریکا، که برای شرکت در مجمع اقتصادی جهان به داووس سوئیس رفته است، نسبت به اوضاع امنیتی در یمن ابزار نگرانی کرد. ایالات متحده خواستار گذار مسالمت آمیز و گفتگو است.

آقای منصور هادی از هم‌پیمانان آمریکا در مبارزه با گروه‌های مرتبط با القاعده بود. حوثی‌ها هم با القاعده در جنگ هستند، اما همکاری این گروه با آمریکا، در مبارزه با القاعده مشخص نیست.

دیوید شنکر، کارشناس امور کشورهای عربی در اندیشکده واشنگتن در گفتگو با تلویزیون الحرّه، با بیان این که گفت گروه مسلح شیعه حوثی را ایران حمایت و کمک تسلیحاتی می‌کند، گفت «حال که آمریکا با ایران در مبارزه با داعش در عراق و تنش‌زدایی در سوریه تعامل دارد، مشخص نیست که نحوه تعامل واشنگتن با ایران در یمن چگونه می‌تواند باشد.»

یکی از سخنگویان نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که دو ناو رزمی در دریای سرخ به حالت آماده باش در آمده‌اند. وی افزود وزارت دفاع در حال رایزنی با وزارت خارجه است که در صورت نیاز، پرسنل باقی مانده در سفارت آمریکا در یمن کاهش یابند.

وزارت خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که تعدادی از پرسنل سفارتخانه خود در یمن را خارج کرده است.

به گزارش رسانه‌ها، خلاء قدرت در یمن بر این نگرانی افزوده است که شاخه خطرناک القاعده در شبه جزیره عربستان، که مسئولیت حمله اخیر در پاریس را نیز بر عهده گرفت، قدرتمندتر شود.

شیعیان حوثی‌، که در ماه سپتامبر کنترل صنعا و بسیاری از نهادهای دولتی یمن را به دست گرفتند، می‌گویند فقط خواهان سهم برابر در قدرت هستند.

XS
SM
MD
LG