لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۴

نماینده ایالت میشیگان: برای یادآوری وضعیت حکمتی یک صندلی در کنگره گذاشتم


نماینده ایالت میشیگان : برای یادآوری وضعیت حکمتی یک صندلی در کنگره گذاشتم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:11 0:00

مقام های آمریکا کماکان پیگیر وضعیت آمریکاییان ایرانی تبار زندانی در ایران هستند. یکی از این افراد امیر حکمتی، تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا است که ۳ سال پیش در سفر به ایران بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

به گفته خانواده امیر حکمتی، او برای یک دیدار خانوادگی به ایران رفته بود.

سه شنبه شب، در جریان گزارش سالانه رئیس جمهوری ایالات متحده از وضعیت کشور در کنگره، یک صندلی خالی بود. دن کیلدی، نماینده ایالت میشیگان، حوزه انتخاباتی آقای حکمتی، گفته است صندلی را به یاد امیر خالی گذاشت.

گیتا آرین، خبرنگار صدای آمریکا روز چهارشنبه با آقای کیلدی در این مورد گفتگویی اختصاصی انجام داد.

صدای آمریکا- آقای کیلدی، در شب گزارش سالانه رئیس جمهوری در مورد وضعیت کشور، صندلی مهمان شما خالی بود. چرا؟

کیلدی- به نظرم رسید که در میان تمام افرادی که می توانم به واشنگتن بیاورم تا در کنگره گزارش سالانه رئیس جمهوری از وضعیت کشور را ببیند، بهترین فرد امیر است. طبیعتا او نمی توانست اینجا باشد زیرا هنوز در زندان اوین تهران است. بنابراین، برای یادآوری وضعیت امیر، من آن صندلی را به افتخار او خالی نگاه داشتم.

صدای آمریکا- در همان شب، شما با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در مورد امیر صحبت کردید. آقای اوباما با شما چه صحبتی کرد؟

کیلدی- او در مورد محتوای پرونده حرف زد و گفت قصد دارد که برای آزادی امیر، مساله را پیگیری کند. همان شب من با وزیر خارجه، جان کری، و سامانتا پاور، سفیرمان در سازمان ملل متحد هم صحبت کردم. همه آنها کاملا در جریان قرار دارند و به دنبال آزادی امیر حکمتی هستند.

صدای آمریکا- شما گفته اید که الان امیر بیشتر نگران خانواده اش هست تا خودش. آیا احتمالا دفتر حافظ منافع آمریکا در سفارت سوئیس با او در تماس است؟

آقای کیلدی- تماس های کم و مختصری بین امیر و خانواده اش بوده است. در چند ماه گذشته تماس های کوتاهی داشته اند. در چنین مواردی، او همیشه برای آنها ابراز نگرانی کرده و این نشان می دهد او چگونه انسانی است. او آنجا در زندان تنها است، اما نگرانی اش، خانواده اش هست.

صدای آمریکا- آیا این تماس ها تلفنی اند و آیا حرفی در مورد وضعیت زندان زده است؟

آقای کیلدی- کمی صحبت کرده است. اما اخیراً نامه ای به آقای روحانی نوشته بود و در آن وضعیت زندانش را تشریح کرده بود که نسبت به زندان اولیه، فرق بسیار کمی کرده است. یعنی نسبت به زمانی که در سلول انفرادی بود. اما هنوز وضعیت خوبی نیست. ما نگران وضعیت روحی و جسمانی او هستیم. او در شرایط بسیار سختی است.

صدای آمریکا- شما می دانید که سنا قصد دارد لایحه وضع تحریم های مشروط علیه ایران را بررسی کند. آیا موافق چنین لایحه ای هستید، آیا ممکن است تصویب تحریم های بیشتر بر پرونده امیر حکمتی و دیگر آمریکاییان ایرانی تبار در زندان های ایران تأثیر بگذارد؟

کیلدی- مسلما تأثیرگذار خواهد بود. اما این تحریم های موجود است که به ما این فرصت را داده تا بعد از ۳۵ سال دور یک میز بنشینیم. تحریم های وضع شده قبلی کارآمد بودند. نگرانی من این است که کنگره بدون درک وضعیت حساس کنونی، که گفتگوهای چند جانبه در جریان است، از طرف آمریکا تصمیم بگیرد که باید تحریم های بیشتر وضع کند. این کار سازنده نخواهد بود. هر زمان که لازم بوده، حتی طی این دوران مذاکرات، آمریکا تحریم ها را اعمال کرده و افراد بیشتری را در فهرست قرار داده است. پس می بینیم که آن تحریم ها هنوز جوابگو هستند. نگرانی من این است که تحریم های جدید نگذارند مذاکرات به نتیجه برسد، یا به عبارتی دیگر، گروهی سعی دارند کارشکنی کنند زیرا آنها معتقدند ما اصلاً نباید مذاکره کنیم. اما من مخالفم. ما باید هرچه در توان داریم برای بالا بردن شانس موفقیت مذاکرات انجام دهیم. هم برای ایران بهتر است هم برای ایالات متحده و هم برای جهان.

صدای آمریکا- اگر سنا لایحه را تصویب کند و به مجلس نمایندگان برسد، آیا شانس تصویب دارد؟

آقای کیلدی- احتمال دارد. تجزیه و تحلیلی از اینکه کدام نماینده چه رایی خواهد داد ندارم. اما اگر سنا آن را تصویب کند، به احتمال زیاد در مجلس هم مطرح خواهد شد. و من نگران تصویب شدن آن هستم. رئیس جمهوری گفته که آن را وتو خواهد کرد، که تصمیم درستی است. اما ایران باید دلیل تمایل برخی اعضای کنگره نسبت به وضع تحریم های بیشتر را درست متوجه شود، و آن هم این است که شکیبایی آنها با روند مذاکرات کم کم به سر می آید. ایران باید متوجه باشد که کنگره نگران است و اینکه کنگره هم در آنچه که نهایتا موافقت شود، سهم دارد. من بارها در پیام های خودم به مقامات ایرانی پیشنهاد دادم که یک راه مشروعیت دادن به مذاکرات این است که آمریکاییان زندانی را آزاد کنند زیرا از دید اعضای کنگره، نگاه داشتن آمریکاییان به عنوان زندانی سیاسی، زمانی که با کشوری مذاکره می شود، قابل قبول نیست.

صدای آمریکا- شما گفتید در پیام هایتان به مقامات ایرانی! آیا به طور مستقیم با آنها در تماس بوده اید؟

کیلدی- نه. ما از هر کانال ممکن برای تماس با آنها استفاده می کنیم. تماس ها رسمی و غیررسمی بوده است. ترجیح می دهم در مورد نوع برقراری تماس ها بیشترحرف نزنم اما ما خیلی از نظرات خود را علنی گفته ایم و می دانم که بسیاری از مقامات دولتی ایران به گزارش های رسانه ها توجه دارند و خودشان اذعان کرده اند که دیدگاه های ما را شنیده اند.

XS
SM
MD
LG