لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۸

صدای پای بحران در شرکت‌های نفتی به دنبال کاهش قیمت نفت


کاهش قیمت نفت نه تنها کشورهای صادر کننده مانند ایران و ونزوئلا را با مشکل روبرو کرده بلکه شرکت‌های بزرگ نفتی را هم به دردسر انداخته است.

گزارش‌ها حاکی است که شرکت‌های بزرگ بریتانیایی که در دریای شمال، کار استخراج را به عهده دارند تصمیم به تعدیل نیروی کار خود گرفته‌اند.

غول‌های بزرگ نفتی مانند بریتیش پترولیوم(بی پی) و کونوکو فیلیپس مجبور شده‌اند تا در اقدامی مشابه با رقیبان خود و به منظور کاهش هزینه‌ها در گران ترین منطقه اکتشافی جهان، ۵۰۰ نفر از کارکنان خود را اخراج کنند.

هر چند این تعدیل نیرو برای شرکت بزرگی مانند بی پی با هزاران کارمند چشمگیر به نظر نمی رسد، اما در موقعیت حساس سیاسی در بریتانیا که بحث در مورد استقلال اسکاتلند همچنان ادامه دارد و انتخابات پارلمانی بریتانیا نیز در راه است، شاید بحران‌ساز شود.

شرکت بی پی می گوید که ۲۰۰ نفر از کارکنان اخراج شده، وابسته به بخش اداری و یکصد نفر دیگر، کارمندان پیمانکاری این شرکت بودند که این شرکت از قبل خبر تعدیل آنها را به منظور کوچک‌سازی داده بود.

کونوکو فیلیپس هم اعلام کرده است که ۲۳۰ نفر از نیروهایش را تعدیل می‌کند. از سوی دیگر، شرکت‌های رویال داچ شل و شورون هم سال گذشته نیروهایشان را در دریای شمال کاهش دادند.

دن جکسون مشاور در صنعت نفت معتقد است که دوران تغییر فرا رسیده است. او در این باره گفت: «فکر می‌کنم این روزها زمان پرچالشی در این صنعت است».

کاهش قیمت نفت آخرین ضربه‌ای بود که در دو سال گذشته به پیکره این صنعت وارد شد. بهای نفت طی شش ماه گذشته، نزدیک به ۶۰در صد سقوط کرده است. نفت برنت دریای شمال تقریبا حدود ۴۹ دلار در هر بشکه معامله می‌شود در حالی که همین محصول، خرداد ماه گذشته بشکه‌ای ۱۱۵ دلار بود.

بخش نفت و گاز دریای شمال در بریتانیا بیش از ۴۰۰ هزار نیروی کار دارد و دولت بریتانیا رقمی معادل ۲۰۰ میلیون پوند مالیات از این شرکت‌ها دریافت می‌کند؛ عددی که نقش بسزایی در اقتصاد بریتانیا دارد و بحران در صنعت نفت دریای شمال می‌تواند آن را به شدت کاهش دهد.

XS
SM
MD
LG