لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۶

دولت لیبی حمله به پارلمان را توطئه برای کودتا خواند


نیروهای امنیتی لیبی خیابان های متهی به پارلمان را مسدود کرده اند، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳
نیروهای امنیتی لیبی خیابان های متهی به پارلمان را مسدود کرده اند، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳
به دنبال حمله نيروهای مسلح طرفدار یک افسر بازنشسته ارتش ليبی به پارلمان آن کشور، دولت ليبی روز دوشنبه ضمن محکوم کردن اين حرکت به عنوان توطئه ای برای انجام يک کودتای خونين، اعلام کرد که بر اوضاع کنترل کامل دارد.

صلاح المَرقانی، وزير دادگستری ليبی با بیان این که از نظر دولت، بيان ديدگاه های سياسی با استفاده از نيروی نظامی را از طرف هر گروه و حزبی محکوم است گفت دولت خواهان توقف بی درنگ استفاده از تجهيزات نظامی است.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس در حمله روز يکشنبه که يکی از شديدترين رويدادها از زمان سرنگونی معمر قذافی، در سال ۲۰۱۱ به شمار می رود، ۲ نفر هنگام غارت اموال دفاتر پارلمان توسط مهاجمان کشته و ۵۰ نفر نیز زخمی شدند.

اين گروه از نظاميان شورشی، توسط خلیفه حفتر، ژنرال بازنشسته ارتش ليبی رهبری می شود که خود در سرنگونی رژيم قذافی نقش فعالی داشت. اين گروه اعلام کرده، اجازه نمی دهد کشور به بستر رشد تروريسم تبديل شود.

ژنرال حفتر، ضمن تکذیب حمله روز گذشته به عنوان يک حرکت کودتايی می گويد، طرفدارانش به خواست مردم و برای مردم مبارزه می کنند. دولت ليبی می گويد شبه نظاميان روز يکشنبه برای بازداشت نمايندگان اسلام گرا به پارلمان حمله کردند، اما اين افراد هنگام وقوع حمله در ساختمان نبودند.

ساعاتی پس از حمله روز يکشنبه به پارلمان ليبی، سرهنگ بازنشسته مختار فرنانه در تلويزيون ضمن قرائت پيام ژنرال هفتر، از تعليق فعاليت های پارلمان کشور خبر داد و گفت پارلمان از اين پس هيچگونه نقشی در ارتباط با حاکميت ملی، يا قانونگذاری و مسائل اداری کشورمان نخواهد داشت.

پارلمان ليبی، به دو جناح اسلامی و غير اسلامی تقسيم می شود که اخيراً درگير بحث مربوط به انتصاب يک کابينه جديد و برگزاری يک انتخابات ديگر بوده است.

برخی گزارش ها حامی است در حال حاضر چندين محله در جنوب طرابلس در کنترل شورشيان است. و نيروهای هفتر در جاده های منتهی به جنوب شهر و فرودگاه مستقر هستند.
XS
SM
MD
LG