لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۸

هشدار جان کری در مورد تغییرات اقلیمی


 وزیر امور خارجه آمریکا در جاکارتا درباره تغییرات اقلیمی سخنرانی کرد - ۱۶ فوریه
وزیر امور خارجه آمریکا در جاکارتا درباره تغییرات اقلیمی سخنرانی کرد - ۱۶ فوریه

وزیر خارجه آمریکا می گوید خطر تغییرات اقلیمی برای جهان از تهدید تروریسم، بیماری های مسری، فقر و گسترش سلاح‌های کشتار جمعی کمتر نیست.

ایالات متحده و چین بر ضرورت «اقدام فوری» برای مقابله با چالش های دوگانه تغییرات اقلیمی و آلودگی هوای ناشی از استفاده از سوخت های فسیلی تأکید کردند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، که در جاکارتا، پایتخت اندونزی، به سر می برد روز یکشنبه ضمن سخن گفتن از عواقب تغییرات اقلیمی که علاوه بر محیط زیست، اقتصاد جهان را هم تحت تأثیر قرار می دهد، کشورهای جهان را فراخواند تا عزم و اراده سیاسی خود را جزم کنند و با گرمایش زمین مقابله کنند.

چین بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای، و همپای آمریکا یکی از دو مصرف کننده عمده انرژی در جهان است. از این رو، مقامات آمریکا می گویند توافق دو بزرگترین اقتصاد جهان بر سر محدود کردن نشر گازهای گلخانه ای و ترویج صرفه جویی در انرژی در ساختمان ها و صنایع «پیامی محکم به دنیا خواهد بود» تا از همین الآن برای مقابله با تغییرات اقلیمی تلاش کنند.

آقای کری روز شنبه از چین به اندونزی رفت. پیش از ترک چین، مقامات آمریکا و پکن در بیانیه مشترکی بر عزم دو کشور برای کاهش تولید گاز دی ‌اکسید کربن از طریق بهینه سازی موتور خودروها و سیستم گرمایش ساختمانها تاکید کردند.

وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی اش در جاکارتا گفت واشنگتن امیدوار است «مشارکت بی نظیر» با پکن بتواند الگویی برای رهبری جهانی و جدیت جهان در مقابله با تغییرات اقلیمی باشد:

«چین و آمریکا رویهم نزدیک به چهل درصد گازهای گلخانه ای را تولید می کنند. اما این مشکل تنها به چین و آمریکا مربوط نمی شود. هر یک از کشورهای روی زمین باید هرچه در توان دارد برای دستیابی به منابع انرژی پاکیزه تر و سالمتر انجام دهد.»

وی با اشاره به این که تغییرات اقلیمی واقعیتی انکار ناپذیر است و انسان عامل آن است افزود مسأله، نه عدم توانایی برای مقابله با این مشکل، بلکه نبود اراده سیاسی برای از پیش پا برداشتن آن است.

عامل عمده گرمایش کره زمین و تغییرات اقلیمی، انتشار گازهای گلخانه ای – مانند دی‌اکسید کربن – است که در اثر سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز تولید می شود.

اتحادیه اروپا خواستار کاهش ۴۰% انتشار گاز کربن تا سال ۲۰۳۰ شده است. ژوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا می گوید این هدف هرچند بلندپروازانه، اما عملی است.

سخنرانی آقای کری نخستین سخنرانی در سرآغاز اقداماتی است که بناست تا پیش از کنفرانس پاریس به منظور کنترل و کاهش انتشار کربن توسط کشورها انجام گیرد. کنفرانس تغییرات اقلیمی پاریس برای سال ۲۰۱۵ برنامه ریزی شده، و قرار است در آن معاهده ای جایگزین پروتکل کیوتو ۱۹۹۷ به امضا برسد، که همه کشورها را به کاهش آلودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی متعهد خواهد کرد. آمریکا هرگز به پروتکل کیوتو نپیوست.
XS
SM
MD
LG