لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۱

دیدار دو غول مالی جهان برای بررسی وضع اقتصاد


عمده‌ترین مشکلات اقتصادی جهان، از جمله ریشه کنی فقر، افزایش رشد، و مراقبت از بانک‌ها و بودجه‌های ملی در دستور کار مقامات مالی جهان قرار گرفته که در اجلاس سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن گردهم آمده اند.

بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان زیر خط فقر مطلق زندگی می کنند و جیم جونگ کیم، رئیس بانک جهانی از قصد خود برای تغییر این روند خبر داده است. او اعضای بانک جهانی را به ارائه منابع بیشتر برای کمک به فقیرترین انسان‌های جهان ترغیب کرده است. او می گوید عمیق‌ترین فقر می تواند تا سال ۲۰۳۰ از بین برود.

کارشناسان اقتصاد می گویند رشد اقتصاد جهان به فقرا کمک خواهد کرد و ایجاد شغل برای ۲۰۰ میلیون جمعیت بیکار جهان را آسانتر خواهد ساخت.

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول می گوید از دید کلی، وضع رشد اقتصاد در حال بهبود است. او گفت: «اقتصاد دیگر به خطرناکی ۹ ماه پیش نیست.»

خانم لاگارد در عین حال هشدار داد که رشد اقتصاد بویژه در کشورهای ثروتمند آهسته خواهد بود. او می گوید اقتصاد کشورهای توسعه یافته ممکن است براثر تصمیم‌های نادرست دولت‌ها در قطع بودجه یا اختصاص مشوق، و یا گرفتاری‌های بیشتر اقتصادی در اروپا آسیب ببیند.

بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، همواره بیشترین کمک‌های مالی را برای کمک به وضع اقتصاد جهان ارائه می کنند و بی‌ثباتی اقتصاد این کشورها به وضع مالی بین المللی لطمه می زند.

این بدان معناست که منابع جدید مالی احتمالا از اقتصادهای نوظهوری که رشد سریع داشته اند در آسیا و آفریقا تامین خواهد شد. پرفسور بسما مومانی از دانشگاه واترلو به صدای آمریکا می گوید: «این کشورها پولی را پرداخت خواهند کرد که نیازهای به شدت مورد نیاز صندوق بین المللی پول را تامین می کند. همیشه نمی توان برای پول سراغ آمریکا رفت.»

بسیاری از کشورهای جهان بسته اصلاحی را تایید کرده اند که به اقتصادهای نوظهور قدرت بیشتری در صندوق بین المللی پول می دهد. این توافقنامه تا همین اخیرا در واشنگتن به بن بست رسیده بود.

شماری از کارشناسان می گویند موفقیت نشست مشترک صندوق بین المللی پول و بانک جهانی با مقیاس میزان پولی که در آینده نزدیک برای کمک به کشورهای فقیر فرستاده می شود، سنجیده خواهد شد.

XS
SM
MD
LG