لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۸

چگونگی پاسداری از دموکراسی مدرن آمریکا


چگونگی پاسداری از دموکراسی مدرن آمریکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00
دانلود

A fan of the Seattle Seahawks jokes with a fan of the Denver Broncos at the Super Bowl Boulevard fan zone ahead of Super Bowl XLVIII in New York, Jan. 30, 2014.

حزب دموکرات و حزب جمهوری خواه یا دو حزب سیاسی آمریکا بیش از یک صد سال است که بر سر داشتن اکثریت کنگره و از آن مهم تر کاخ سفید با یکدیگر مبارزه می کنند و بنظر می رسد که شهروندان آمریکائی نیز با داشتن تنها ۲ حزب عمده سیاسی به راحتی توانسته اند از دموکراسی مدرن خود پاسداری کنند.

یکی از مسائل مهم در انتخابات آمریکا، تعداد راًی دهندگانی است که برای دادن راًی به مراکز راًی گیری مراجعه می کنند یا در واقع به شرکت در امر راًی گیری جلب می شوند.

به عنوان مثال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ میلادی، تعداد قابل توجهی بیش از دوره های قبل در دادن راًی شرکت کردند اما در دوره های پیش از آن هر چند که تعداد بیشتری برای دادن راًی ثبت نام کرده بودند؛ کمتر برای دادن راًی به شعبه های راًی گیری مراجعه کردند.

این تفاوت ها را برای شرکت یا عدم شرکت مردم باید در علاقه آنان به نامزدهای حزبی به ویژه مؤثر بودن برنامه های انتخاباتی هر یکی از نامزد ها مرتبط دانست.

سابقه تاریخی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان داده است که در دوران بروز مشکلات شدید اقتصادی و ضریب بالای بیکاری، مسائل مربوط به سیاست خارجی همچنان دور از مرکز اصلی مبارزات انتخاباتی قرار گرفته است به عبارت دیگر مردم تنها به مسائل و مشکلات ملموس اقتصادی خود توجه دارند و علاقه ای به آن سوی آب ها از خود نشان نمی دهند.

با این همه در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا، مسئله سیاست خارجی بطور غیر منتظره ای توجه مردم را به خود جلب کرده است.

کشته شدن سفیر و همچنین ۳ نفر از کارمندان سفارت آمریکا در لیبی که در کنسولگری آمریکا در بنغازی روی داد و همچنین ادامه کشتن سربازان آمریکائی در افغانستان از سوی کسانی که در ارتش یا پلیس آن کشور خدمت می کنند؛ نظر راًی دهندگان را خواه نا خواه به سیاست خارجی کشانده است.

در مناظره ای که بین جو بایدن معاون رئیس جمهوری فعلی و کاندیدای حزب دموکرات برای معاونت ریاست جمهوری در برگه انتخاباتی باراک اوباما و پل رایان کاندیدای حزب جمهوری خواه برای معاونت میت رامنی روز بیستم مهر انجام گرفت، هر چند که مسائل داخلی مانند قانون رفرم بیمه های درمانی و بیمه بزرگ سالان یا کسری بودجه دولت فدرال مورد بحث قرار گرفت؛ با این همه سیاست خارجی به ویژه خاورمیانه و شمال آفریقا بخش عمده ای را به خود اختصاص داد.

جو بایدن چهل و هفتمین معاون ریاست جمهوری آمریکا، ۳۶ سال در مقام سناتوری ایالت دلور در کنگره آمریکا خدمت کرده و ۸ سال ان را رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا بوده است.

از سوی دیگر، پل رایان که یکی از جوان ترین اعضای مجلس نمایندگان و رئیس کمیته مهم بودجه است، پس از معرفی اش توسط میت رامنی به عنوان معاون خود، سخنرانی های انتخاباتی اش را بر ۲ مسئله متمرکز کرده است: سیاست خارجی آمریکا و ایجاد کار برای بیکاران و همچنین کاهش بدهی های سرسام آور دولت.
XS
SM
MD
LG