لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۹

بازارنفت، تحریم های علیه ایران را آسان تر کرده است


Sanctions
Sanctions
با نزدیک شدن روز بیست و هشتم ژوئن (فردا)، تاریخی که به پرزیدنت اوباما اختیار می دهد تحریم های مصوب علیه کشورهائی را به اجرا بگذارد که با ایران از طريق بانک مرکزی معاملات نفتی انجام می دهند، تلاش های واشنگتن برای تشدید فشار ها علیه تهران نیز شدت می گیرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی از واشنگتن می گوید قانون گذاران در کنگره امیدوارند در ماه ژوئیه تحریم های جدیدی وضع کنند که بر درآمدهای نفتی ایران تاثیری فلج کننده داشته باشد، زیرا از مذاکرات بین المللی هفته گذشته در مسکو برای متقاعد ساختن تهران به محدود ساختن برنامه اتمی اش نتیجه ای حاصل نشده است. بعضی از قانون گذاران می خواهند با تصویب متمم هائی راه بر هرگونه مفری ببندند که به ایران امکان می دهد از راههائی دیگر، از جمله از طريق حساب های متعلق به شرکت های نفتی، نقل و انتقال های پولی را انجام دهد.

رویترز می نویسد امسال، تا این اواخر، تهدید های آمریکا در مورد وضع تحریم های تنبیهی علیه تهران اغلب به ترقی قیمت نفت منجر می شد، اما در چند هفته اخیر قیمت نفت در واکنش به افزایش تولید درعربستان سعودی و بروز مشکلات اقتصادی در چین و اروپا، حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است، که فشارناشی از تهدید ها را مستقیما متوجه ایران می کند.

باربارا سلاوین (Barbara Slavin) که گزارش های راجع به ایران را برای سایت ال مانیتور (al-Monitor) تهیه می کند، که یکی از سایت های معتبر خبری در خاورمیانه محسوب می شود،، در گزارشی زیر عنوان «افزایش تولید نفت عراق تحریم های علیه ایران را آسان تر می کند» می نویسد یک روز قبل از آنکه اتحادیه اروپا تائید کند تحریم های نفتی علیه ایران طبق برنامه از روز اول ژوئیه به اجرا گذاشته می شود، سخنگوی حسین ال شهرستانی معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی به خبرگزاری بلومبرگ گفته بود تولید نفت عراق به ۳ میلیون و ۷۰ هزار بشکه رسیده است، که فقط اندکی با تولید سه میلیون و صد هزار بشکه ای ایران فاصله دارد.

پیش بینی می شود تولید نفت عراق تا پایان سال به سه میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

شرکت های بین المللی نفتی در عراق، حوزه های نفتی این کشور را که در جریان سال ها جنگ و تحریم های تنبیهی رها شده بود، قویا بازسازی می کنند، حال آنکه ایران شاهد خشک شدن سرمایه گذاری های خارجی و از دست دادن مشتریان است.
XS
SM
MD
LG