لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۱

استاکس نت به قدر کافی فلج کننده نبوده است


خبرگزاری آسوشتدپرس می گوید رهبران ایران، بنا به گزارش هائی که امروز، پنجشنبه، در رسانه های جمعی ایران منتشر شد، ضمن انتقادی شدیداز غرب پس از مذاکرات اخیر اتمی با قدرت های جهان در مسکو - که بدون پیشرفت به پایان رسید - غرب را به دشمنی و زورگوئی علیه ایران متهم کرده اند.

این خبرگزاری اظهارات محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران در ملاقات با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه اجلاس جهانی توسعه و محیط زیست، موسوم به (ریو+۲۰) در برزیل را نقل می کند که از قدرت های جهانی خواستار «بازگشت به مرز قانون» در مذاکرات با تهران بر سر برنامه پرسش برانگیز اتمی ایران، شده است.

تلویزیون ایران اظهارات احمدی نژاد را پخش کرد که می گوید «مستکبران و سلطه گران باید از دشمنی با ملت ایران دست بردارند».

احمدی نژاد ضمن دفاع از موضع تهران گفت «جمهوری اسلامی در گفت و گوهای اخیر در مسکو پیشنهادات قانونی، سازنده، عادلانه و دوستانه ای ارائه داد».

اکبر هاشمی رفسنجانی، روحانی بانفوذ و رئیس جمهوری پیشین و مرتبط با شاخه میانه رور در نهاد حاکم مذهبی نیز می گوید قدرت های جهان در مسکو «زورگوئی» و «بی صداقتی" را پیشه کردند.

چندین روزنامه در ایران اظهارات رفسنجانی را نقل کردند که در پاسخ به جمعی از روحانیون گفته است «این مذاکرات نشان داد که طرف های غربی اهل تعامل نیستند و صداقت ندارند و تنها زورگوئی را مبنای کار خود قرار داده اند».

وی همچنین از ایرانیان خواستار اتحاد برای خنثی کردن دشمنان شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از اورشلیم، اسرائیل روز چهارشنبه با درخواست وضع تحریم هائی سخت تر علیه تهران و یادآوری مجدد در مورد وجود گزینه ای نظامی، به عدم پیشرفت در مذاکرات مسکو واکنش نشان داد.
خبرگزاری آسوشتدپرس می گوید عدم پیشرفت در مذاکرات مسکو مطمئنا از سوی منتقدین به عنوان نشانه ای حاکی از بیهودگی گفت و گو برای متقاعد ساختن تهران به محدود ساختن غنی سازی اورانیوم تلقی می شود.

در همین حال خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن می گوید کارشناسان روز چهارشنبه به قانون گذاران آمريکائی گفتند تلاش ایران برای غنی سازی اورانیوم در سه سال گذشته شتاب گرفته است و خرابکاری اینترنتی از طریق ویروس استاکس نت این تلاش را فلج نکرده است.

استیفن رادمیکر , از اندیشکده Bipartisan Policy Center در واشنگتن گفت براساس نتیجه گیری های آژانس بین المللی انرژی اتمی، روشن است که ایران در صورتی که بخواهد می تواند به سرعت تسلیحات اتمی تولید کند.

وی گفت ، به گزارش آژانس، ایران ۳ هزار و ۳۴۵ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۳ و نیم درصدی دارد که اگر بیشتر تصفیه شود می تواند اروانیوم کافی برای ساختن دست کم دو بمب اتمی را فراهم کند.

وی گفت اگر کادر رهبری ایران تصمیم به تولید تسلیحات اتمی بگیرد، می تواند ظرف مدتی بین ۳۵ تا ۱۰۶ روز مواد لازم برای تولید این تسلیحات را فراهم کند.

به گفته وی، شاخص غنی سازی اورانیوم اکنون سه برابر شاخص غنی سازی پیش از حمله ویروس استاکس نت است - که بسیاری گفته اند برنامه غنی سازی را به گونه ای فلج کرده است.

وی افزود «استکس نت ممکن است برنامه را عقب انداخته باشد، اما نه چندان زیاد، و دست کم نه به حد کافی».

چاک راب سناتور پیشین نیز که در جلسه رسیدگی شهادت می داد گفت دیپلماسی فقط هنگامی می تواند موفق شود که ایران بداند در صورت کوتاهی در مصالحه با یک تهدید واقعی نظامی روبروست.

جلسه رسیدگی روز چهارشنبه کمیته نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان آمریکا به فاصله دو روز پس از بی نتیجه ماندن مذاکرات حساس و بی وقفه ای که در مسکو بین قدرت های جهان و ایران انجام گرفت، برگزار شد.

مخالفت ایران با هرگونه توقفی در عملیات غنی سازی اورانیوم به قوت خود باقی مانده است ضمن آنکه آمریکا و پنج قدرت دیگر جهان نیز حاضر به لغو تحریم های وضع شده علیه تهران نبوده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از اورشلیم، اسرائیل روز چهارشنبه با درخواست وضع تحریم هائی سخت تر علیه تهران و یادآوری مجدد در مورد وجود گزینه ای نظامی، به عدم پیشرفت در مذاکرات مسکو واکنش نشان داد.

شائول موفاز معاون نخست وزیر اسرائیل از حزب میانه روی کدیما در اطلاعیه ای کتبی، پس از مذاکراتش با هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن گفت «زمان آن است که آمریکا و قدرت های غربی، برای متوقف ساختن برنامه اتمی تهران ، تحریم های سخت تری را علیه بخش های نفت و امور مالی ایران وضع کنند.

موفاز که پیشتر وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح اسرائیل بود، می گوید علاوه بر اقدامات اقتصادی، لازم است آمادگی های مرتبط با تمامی گزینه های دیگر نیز حفظ شود - که اشاره ای به حملات نظامی برای جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات نظامی است.
XS
SM
MD
LG