لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۵

شکایت ایران از عربستان و متحدانش به اوپک


جلسه این هفته اوپک در وین احتمالا تحت الشعاع اختلاف ایران و عربستان قرار می گیرد
جلسه این هفته اوپک در وین احتمالا تحت الشعاع اختلاف ایران و عربستان قرار می گیرد
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران می گوید ایران مواجه با تحریم های تنبیهی، امروز، شنبه، ضمن سرزنش عربستان سعودی-کویت و امارات متحده عربی به عنوان اعضای متخلف در اوپک، آنها را متهم کرد که قیمت های نفت رااز طريق بالابردن تولید، پائین آورده اند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، محمد علی خطیبی نماینده ایران در اوپک گفته است تهران رسما به این کارتل شکایت برده است که عربستان سعودی زیر فشار آمریکا و اتحادیه اروپا بازار نفت را اشباع می کند.

ایرنا اظهارات آقای خطبی را نقل می کند که گفته است در شرایطی که یک کشور تحریم می شود، درست نیست که دو تا سه کشور در صدد جبران بر آیند، و تاکید کرده است که اعضای اوپک نباید علیه یکدیگر کار کنند.

ایران، پس از عربستان سعودی، دومین تولید کننده بزرگ نفت در سازمان کشورهای صادر کننده نفت است.

ایران بارها عربستان سعودی متحد آمریکا را به بازکردن شیرهای نفت برای جبران کمبود های ناشی از کاهش در فروش نفت خود به سبب تحریم های غربی متهم کرده است.

تولید نفت عربستان سعودی، بنا به تخمین های اوپک، در چهار ماهه اول سال جاری با افزایشی به میزان ۲۵۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، به ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید.

اوپک می گوید در همین مدت تولید نفت ایران با کاهشی ۳۰۰ هزار بشکه ای به ۳ میلون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز تنزل کرده است، که پائین ترین سطح تولید در بیست سال گذشته محسوب می شود. ایران این رقم را قبول ندارد و می گوید تولید نفتش تا ۳ میلیون ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.

ایرنا همچنین اظهارات آقای خطیبی را نقل می کند که گفته است «عربستان سعودی و دو متحدش، بزرگترین متخلفان اوبک هستند. اشاره او به کویت و امارات متحده عربی بود.

وی این سه کشور را مسببان اصلی کاهش بهای نفت در بازار معرفی کرد.

آقای خطیبی گفت عربستان سعودی زیر فشار آمریکا و اروپاست تا در آستانه تحریم های اول ژوئیه اتحادیه اروپا علیه نفت صادراتی ایران، نفت بیشتری تولید کند.

اختلاف ایران و عربستان سعودی به احتمال قوی در جلسه آتی اوپک که روز پنجشنبه در وین برگزار می شود مطرح خواهد شد و انتظار می رود ایران اعضای اوپک را برای پیروی از سهمیه های مصوب زیر فشار بگذارد.

قیمت های جهانی نفت در آغاز سال جاری به سبب نگرانی های ناشی از برخورد نظامی آمریکا یا اسرائیل با ایران بر سر برنامه اتمی تهران سیر صعودی پیدا کرده بود. اما

پس از موافقت ایران با ازسرگیری مذاکرات اتمی با گروه کشورهای موسوم به پنج بعلاوه یک، شامل: آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین مجددا رو به کاهش گذاشت هر چند که اخیرا در واکنش به گزارش های حاکی از متزلزل بودن این مذاکرات، دوباره رو به افزایش گذاشته است.

روز جمعه هر بشکه نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه به قیمت ۹۹ دلار و ۴۷ سنت معامه شد، که خیلی نزدیک به قیمت های مورد نظر عربستان سعودی و کویت، یعنی بشکه ای ۱۰۰ دلار است.

ایران برای جبران درآمد های ناشی از کاهش فروش نفت خود خواستار بالا نگه داشتن قیمت های نفت است.

آقای خطیبی گفت ایران و بعضی از دیگر اعضای اوپک از جمله ونزوئلا و الجزایر با افزایش سهمیه های تولیدی نفت مخالفند.

انتظار می رود ایران در اجلاس اوپک، غلام حسین نوذری، وزیر پیشین نفت را برای احراز پست دبیرکلی اوپک پیشنهاد کند.
XS
SM
MD
LG