لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۵

اتهام معاونت در قتل به سعید مرتضوی تفهیم شد


سعيد مرتضوی متهم اصلی حوادث بازداشتگاه کهريزک
سعيد مرتضوی متهم اصلی حوادث بازداشتگاه کهريزک
سعید مرتضوی، دادستان پیشین تهران به معاونت در قتل تفهیم اتهام شد. پدر یکی از کشته شدگان زندان کهریزک در جریان وقایع پس از انتخابات ۱۳۸۸، با تأیید این خبر به خبرگزاری فارس گفته است سعید مرتضوی پیش از عید و قبل از انتصاب به سمت ریاست سازمان تأمین اجتماعی به دادرسی جلب شده بود.

عبدالحسین روح الامینی، پدر محسن روح الامینی، می گوید بازپرس پرونده تاریخ معینی برای صدور کیفرخواست علیه مرتضوی اعلام نکرده، اما از پایان یافتن کار رسیدگی به پرونده و آماده بودن آن برای ارسال به دادگاه کیفری استان تهران خبر داده است. آقای روح الامینی با تایید احضار و تفهیم اتهام معاونت در قتل به سعید مرتضوی، از اخذ آخرین دفاع از دادستان معزول تهران ورئیس سازمان تأمین اجتماعی ابراز بی اطلاعی کرد.

در پی وقایع بازداشتگاه کهریزک که به کشته شدن دست کم سه جوان منجر شد، علاوه بر دادستان وقت، دستیاران او محمدعلی حیدری فرد دادیار ویژه امنیت، و حسن زارع دهنوی معروف به قاضی حداد معاون امنیت دادستانی وقت، در شهریور ۱۳۸۹ به حکم شعبه یک دادگاه انتظامی قضات از مقام های خود عزل شدند. علاوه بر « معاونت در قتل»، اتهام های «نقض حقوق شهروندی» و «هتک حیثیت ناجا» نیز به آنان تفهیم شد.

پس از تعلیق و عزل سعید مرتضوی از مقام خود در قوه قضائیه، محمود احمدی نژاد در آغاز دولت دهم اورا به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منصوب کرد. چندی پیش نیز برگماری سعید مرتضوی به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهوری و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با مخالفت نمایندگانی در مجلس هشتم روبرو شد.

توقیف فله‌ای مطبوعات در سال ۱۳۷۹، قتل زهرا کاظمی در سال ۱۳۸۲ و حمله به کوی دانشگاه نام مرتضوی را بر سر زبان ها انداخت. فروش سوالات کنکور و طرح امنیت اجتماعی نیز ازجمله مواردی هستند که علاوه بر بازداشتگاه کهریزک به او نسبت داده می شود. در سال های ۱۳۷۷ و ۱۳۷۸ نیز دو شکایت از مرتضوی ارائه شده بود که به دلایل نامعلوم بی اثر ماند.

در جریان وقایع بازداشتگاه کهریزک علاوه بر محسن روح الامینی، محمد کامرانی، امیر جوادی‌فر، احمد نجاتی کارگر و رامین قهرمانی نیز جزو کشته شدگان هستند. اما به طور رسمی قربانیان کهریزک سه نفر اعلام شده اند.

خانواده های قربانیان گفته اند آنان «جوانان و دانشجویان این کشور بودند که نقشی در ایجاد آشوب نداشتند». سعید مرتضوی مرگ این جوانان را بر اثر بیماری مننژیت اعلام کرده بود، اما در تحقیقات بعدی روشن شد که آنان بر اثر ضرب و شتم شدید و شکنجه و عدم رسیدگی پزشکی کشته شده اند.
XS
SM
MD
LG